babylon10 program za prevodjenje

Program za prevođenje – Babylon 10

Babylon 10 je vodeći program za prevođenje iz više razloga. Dostupan je u preko 190 teritorija širom svijeta sa bazom od 77 jezika za prevođenje. Pored svoje osnovne namjene prevođenja, ovaj program nudi i druge pogodnosti kao što su rječnici, mogućnost profesionalnog prevođenja, programi za učenje jezika, mogućnost prevođenja programa, i dr. Iz svih ovih razloga, Babylon 10 je nagrađen kao najpopularniji kompjuterski prevodilac, uz rekordni download od preko 100 miliona.

Kompanija TASE:BBYL koja je izbacila ovaj program ponudila je mogućnost korištenja kako online tako i offline prevođenja, a isto tako i besplatno, jednostavno prevođenje sa samo „jednim klikom“. Prevedeni tekst prikazuje se u malom, zasebnom prozoru, a sam korisnik se ne prekida u procesu prevođenja. Pored toga, korisniku su dostupni i dodatni alati kao što su prevođenje teksta kao cjeline, veoma korektno gramatičko i pravopisno podržavanje, zatim glasovno podržavanje i izgovor riječi u najpopularnijim rječnicima kao što su Britannica, Oxford, Merriam, Pons, Duden, Langenscheidt, Wahring, Taishukan, Michaelis, Van-Dale, i drugi. Pored toga što podržava sve ono što je sadržano u njegovim prethodnim varijantama, on je kompatibilan sa najnovijim Microsoft operativnim sistemom, Windows-om 8.

Prilikom testiranja njegovih specifikacija došlo se do izuzetnih rezultata i najviših ocjena od strane informatičkih stručnjaka. Jedna od veoma bitnih karakteristika ovog programa jeste preciznost prilikom prevođenja, gdje se u konačnici dobija tekst sa rijetkim, kako pravopisnim, tako i gramatičkim greškama. Uz minimalan napor dobija se veoma precizan prevod. Ovaj program jednostavan je za korištenje i integrisanje, nudi brzo prevođenje web stranica, a opcija text-to-speech nudi jasan izgovor riječi za korisnika, što može biti korisno i za učenje stranog jezika, pravilan izgovor i naglašavanje, u čemu pomaže i mogućnost reprodukcije riječi uz podešavanje brzine izgovora prilikom slušanja.

Pravopis i gramatika su dodatni alati koji čine korekcije na tekstu, a ovaj program sadrži preko 2,000 rječnika i 1.600 pojmovnika, enciklopedije, leksikone, rječnike stručnih riječi i izraza, itd. Moguće je prevesti web stranice, Word dokumente, PDF ili RTF dokumente na svaki od dostupnih jezika, gdje pored velikog broja jezika, podržani su svi popularni svjetski jezici kao što su engleski, njemački, španski, ruski, kineski, japanski, italijanski, i dr. Takođe, ovaj softver uključuje Wikipedia rezultate na 25 različitih jezika, gdje se ostvaruje pristup člancima, internet vezama, te osnovnim informacijama iz nekoliko izvora na jeziku po sopstvenom izboru.

Babylon 10 nudi podršku za širok spektar formata i datoteka, uključujući PDF, HTML, e-mail, instant poruke, kao i web podršku kroz Internet Explorer i Mozzila Firefox. Takođe nudi e-mail, live chat, FAQ, telefonsku podršku u slučaju potrebne pomoći i informacije korisniku. Pored toga, korisnički vodič se javlja automatski i stalno je dostupan korisnicima.

Izvor za ovaj tekst prezet sa sajta http://eprevodilac.com/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>