fengshui

FENG SHUI ZA LJEPŠE STANOVANJE

fengshuiUređenje enterijera prema feng shui rasporedu, podrazumijeva da se nađe najbolje rješenje prilikom planiranja prostora, njegove pozicije, kao i aktivnosti koje treba da su kompatibilne sa prostorom u kojem se obavljaju. Ako se ovo ispoštuje prilikom uređenja enterijera, jača se pozitivna energija koja povoljno utiče na psiho-fizičko stanje čovjeka. Uređenje enterijera prema feng shui rasporedu, podrazumijeva da se nađe najbolje rješenje prilikom planiranja prostora, njegove pozicije, kao i aktivnosti koje treba da su kompatibilne sa prostorom u kojem se obavljaju. Ako se ovo ispoštuje prilikom uređenja enterijera, jača se pozitivna energija koja povoljno utiče na psiho-fizičko stanje čovjeka.
Feng shui je drevno umijeće i umjetnost koja je nastala prije više od tri hiljade godina u Kini, a bavi se razotkrivanjem i spoznajom o balansu energije koja se nalazi u određenom prostoru, uz osnovnu namjeru – da obezbijedi zdravlje i blagostanje. Baziran je taoističkoj filozofiji koja pokušava da shvati prirodu kao veliko polje kojim kruži energija.
fengshui 2

Feng na kineskom jeziku znači vjetar, dok je shui voda, kao dva veoma bitna prirodna elementa koji su u kineskoj tradiciji simbol dobrog zdravlja i sreće. Uz primjenjivanje feng shui pravila, može da se poboljša kvalitet života na različite načine, poput unošenja vodenih elemenata kao što su akvariumi, do pravilne upotrebe boje, rasporeda zidnih detalja, poput sata, i slično.

fengshui 3

Ono što je neophodno za feng shui uređenje je bagua, feng shui energetska mapa, koja predstavlja osmougaoni predmet koji sadrži simbole drevnog kineskog učenja. Kada se spozna energetska mapa u domu, spoznaje se i veza između feng shui prostora u domu sa određenim segmentima života.

fengshui4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>