moreee

RENOVIRANJE PROSTORA UZ DETALJE U MORNARSKOM STILU

naslovna moreMorski stil vezuje se za ljeto i prevashodno za boje kao što su sve nijanse mora, pijeska, kamena i sunca. Kako su ljeto i more pojmovi koji se vezuju za vedrinu, slobodu i prirodu, tako i detalji u enterijeru u ovom stilu stvaraju upravo ovakav ugođaj. Sama pomisao na njih u nama rađa vizuelizaciju vedrine i poleta, svježine i prozračnosti. Ovakav ambijent ne mora biti poduhvat koji zahtijeva velika finasijska ulaganja, jer uz malo volje, kreativnosti i unošenja samo nekoliko novih stvari u ambijent, renovirani prostor dobiće novi duh u mornarskom stilu.

Morski stil vezuje se za ljeto prevashodno za boje kao što su sve nijanse mora, pijeska, kamena i sunca. Kako su ljeto i more pojmovi koji se vezuju za vedrinu, slobodu i prirodu, tako i detalji u enterijeru u ovom stilu stvaraju upravo ovakav ugođaj. Sama pomisao na njih u nama rađa vizuelizaciju vedrine i poleta, svježine i prozračnosti. Ovakav ambijent ne mora biti poduhvat koji zahtijeva velika finasijska ulaganja, jer uz malo volje, kreativnosti i unošenja samo nekoliko novih stvari u ambijent, renovirani prostor dobiće novi duh u mornarskom stilu.


moreee

 

Ljeto i more u trpezariji

Trpezarijski sto i stolice jedan su od bitnih elemenata u enterijeru, a kada je u pitanju mornarski stil oni treba da budu napravljeni od prirodnog materijala poput borovine koja je lagana, i koja može  da zadrži prirodnu boju. Ako se ipak odlučite da namještaj obojite, onda je bijela boja nesumnjivo odličan izbor. Pored toga, praktične navlake za stolice mogu da prekriju bilo kakav izgled. Materijali koji će poslužiti u tu svrhu, kao i oni kojim ćete prekriti sto treba da budu pamuk i lan, u bojama kao što su pastelne, bijela boja, sve nijanse pijeska, do boje sunca, morskog kamenja, plave u svim nijansom, od nježne i blijede, to tirkizne i duboke plave, zelene poput morskih algi. Prozirni tanjiri, flaše i čaše od stakla u bojama mora, poput zelene i plave veoma efektno će unijeti duh morske svježine i harmonije u cjelokupan ambijent.

more 4 sto

Biljni svijet morskog kraja

Velika saksija u nekoj od prethodno navedenih boja u kojoj će se naći drvo masline ili nekog od agruma, biće nepogrešiv izbor za dočaravanje morskog ambijenta. Stručak lavande koja će pritom donijeti miris morskog kraja, koju ćete smjestiti na sanduk napravljen od drveta, pritom obojen u bijelu boju, zajedno sa ostalim biljkama napraviće spoj ugodnog i prozračnog.

more 2

more

Dekorativni detalji iz mora

Simboli mora i morskog dna, sunca, topline i ljeta, jesu predmeti poput maketa brodova, školjki, kamenja u raznim oblicima i bojama, svetionici, morske alge, zvijezde i koralji. U kojoj mjeri ćete ih unijeti u ambijent, zavisi od Vaših afiniteta i namjere da enterijer bude samo akcentovan ili potpuno uređen u mornarskom stilu.

more 1

more 3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>