pinterest 2

PINTEREST – DRUŠTVENA MREŽA

pinterestKako je već odavno virtuelni svijet postao svakodnevnica i neizostavni dio života gotovo svakog društva, tako je sve veći broj društvenih mreža koje omogućavaju zabavu na bezbroj načina.

Pinterest je jedna od društvenih mreža koja omogućava zabavu u vidu razmjene slika, ideja, recepata i svega drugog što čini ljudsku svakodnevnicu.

 

Kako je već odavno virtuelni svijet postao svakodnevnica i neizostavni dio života gotovo svakog društva, tako je sve veći broj društvenih mreža koje omogućavaju zabavu na bezbroj načina.

Pinterest je jedna od društvenih mreža koja omogućava zabavu u vidu razmjene slika, ideja, recepata i svega drugog što čini ljudsku svakodnevnicu. Osnovana je 2010. godine, ali je veoma brzo stekla veliki broj korisnika, i to uglavnom ženske populacije, te su tako i sami sadržaji uglavnom namijenjeni njima.

Ova mreža funkcioniše na principu „oglasne table“ na kojoj korisnik „pribada“ (kao što sam naziv kaže) sadržaje, ideje, odnosno, sve što poželi, te na taj način pohranjuje ideje koje potom mogu da vide ili iskoriste drugi. To je uglavnom sadržaj koji je preuzet sa interneta, a nerijetko su to i vlastite ideje korisnika. Ovaj web servis korisniku omogućava da fotografije, video-klipove i slično, prikači (pin) na table (board) i tako ih dijeli sa drugim korisnicima, odnosno pratiocima (folowerima).

pinterest 2

Pinerest je mreža koja je za veoma kratki period dobila veliki broj korisnika, te je tako postala član top 50 svjetskih internet stranica. Pristup je moguć samo uz pozivnicu koju može da Vam uputi neko ko je već član ove društvene mreže, ili tako što pošaljete zahtjev i čekate da Vam stigne pozivnica.

Razloga za pristup je mnogo, od razmjenjivanja ideja, do oglašavanja i promocije sopstvenog rada, kreacija i zanimanja, koje na ovaj način možete da reklamirate i tako dobijete vlastite klijente. Naravno, ova mreža ne omogućava kupoprodajnu razmjenu, ali putem ostvarivanja kontakta i ovo može biti razlog pridruživanja Pinterestu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>