pokvaren auto nocu

Kad ljubimac izda noću, šta uraditi kada auto otkaže u mraku?

Uvijek neugodan osjećaj  bilo da je dan ili noć je onaj kada nas naše prevozno sredstvo izda i otkaže poslušnost. Naravno uvijek je gore kada se to dogodi noću, stoga evo nekoliko smjernica koje bi trebalo pratiti.

Kao prvo treba obezbijediti i naravno koristiti bezbjedonosnu opremu. Ona uključuje fluoroscentni prsluk, trokut kao i žutu rotaciju – signalno svjetlo. Sve ovo nam je neophodno naravno, jer prvenstveno se želimo zaštiti i svim drugim vozačima već unaprijed prenijeti informaciju da bolje obrate pažnju kako ne bi izazvali nezgodu.

Stoga čim izađete iz vozila prvo što treba da uradite jeste da navučete fluoroscentni prsluk. Svi smo imali taj neugodni osjećaj kada vozimo noću kroz naseljeno mjesto i primijetimo pješaka tek kad se približimo na distancu koja je opasna. Zbog toga fluoroscentni reflektujuci prsluk je poruka svim vozačima koji vam prilaze da ste vi tu i da treba da budu oprezni.

Nije rijetko da upravo ako se dogodi neka nesreća koju niste vi ni uzrokovali, da ljudi koji stanu kako bi pomogli nastradaju jer ne budu na vrijeme primijećeni.

Sigurnosni trougao postavljamo na razdaljinu od 50m u prigradskim i ruralnim putevima i na razdaljinu od 10m ukoliko se nalazimo u gradu. Pored sigurnosnog trougla obavezno je upaliti 4 žmigavca, a žuto rotaciono svjetlo ukoliko ga posjedujemo.

Sve su to mjere predostrožn0sti koje smo dužni preduzeti radi sopstvene i bezbjednosti drugih.

Bolje spriječiti nego liječiti

Naravno kako bismo izbjegli da nam se situacije poput ovih dešavaju onda je bolje da na vrijeme uvijek preduzmemo sve mjere koje možemo kako do toga ne bi došlo. Suvišno je govoriti da je potrebno izvršiti pregled vozila prije odaska na neki put, kao i da je umjerena i oprezna vožnja najbolja mjera da sačuvate vaš život kao i život drugih kao i vaš automobil od nekih nepredviđenih i neželjenih kvarova.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>