dječijaaa

DJEČIJA SOBA INSPIRISANA ŠTRUMFOVIMA

štrumfŠtrumfovi su likovi crtanog filma koji se pojavio 80-ih godina prošlog vijeka, a danas su ta mitska bića doživjela svoj veliki povratak u bilo kojem segmentu koji im veze sa djecom. Kako je Štrumfomanija neizostavan dio odrastanja i današnjih mališana, tako je sigurno želja mnogih od njih da ovi dobronamjerni likovi budu dio i njihovog malog carstva – dječije sobe.

Štrumfovi su likovi crtanog filma koji se pojavio 80-ih godina prošlog vijeka, a danas su ta mitska bića doživjela svoj veliki povratak u bilo kojem segmentu koji im veze sa djecom. Kako je Štrumfomanija neizostavan dio odrastanja i današnjih mališana, tako je sigurno želja mnogih od njih da ovi dobronamjerni likovi budu dio i njihovog malog carstva – dječije sobe.

Kao inspiracija za dizajn dječije sobe, Štrumfovi pružaju odličan izbor – zahvalna, kreativna, uvijek inovativna tema, sigurno će pružiti bezbroj mogućnosti prilikom osmišljavanja dječijeg kutka. Kao što su i ovi mali likovi velikog srca maštoviti, razigrani, otvoreni, u vječnoj borbi protiv onog što nije dobro, tako neka ovaj prostor bude upravo odraz toga.

dječija

 

Zelena boja je svakako prisutna u njihovom svijetu. Kako je njihov dom smješten u šumi, tako ova boja može da bude osnovno polazište u uređenju. Boja svih, ili samo jednog zida, wal stickeri na kojima se nalazi motiv šume, i slično, a koju bi svakako trebalo upotpuniti plavom bojom, koja treba da bude akcentna boja. Namještaj, dekorativni predmeti poput zavjese, tepiha, rasvjete, biće sasvim dovoljni za postizanje efekta izgleda svijeta ovog crtanog filma.

Zelena i plava boja, su svakako boje koje su preporučljive kada je u pitanju dječija soba, kao boje koje podstiču na kreativnost, rad, ali isto tako kao boje prirode odišu harmonijom i umirujuće djeluju na nesputanu dječiju prirodu.

Posteljina sa motivima Štrumfova zasigurno će upotpuniti cjelokupni doživljaj. Bilo da je Štrumpfeta kao izbor za djevojčicu ili neki lik Štrumfa koji njbolje oslikava Vašeg mališana, ono što je sigurno je da će neizmjerno uživati u svom carstvu u kojem će oni biti glavni junaci.

djecija

Sve ovo može se upotpuniti i sa detaljima koje ćete sami izraditi kao što je velika kuća u obliku gljive koju možete da napravite od šperploče ili tvrdog kartona, a da je pritom napravite da mališani mogu da uđu u nju. Presvlake ili prekrivači za namještaj mogu da se naprave od bijelog platna na koji ćete ušiti ručno izrađenog Štrumfa od platna u plavoj i bijeloj boji. Jastuci u plavoj i bijeloj boji, zavjese, lazy bag sa motivima Šrumfova, zidni sat…

Ipak, ne pretjerujte. Osmislite prostor ugodnim za svakodnevni život Vašeg mališana i ne zaboravite nepisano pravilo svakog dobro osmišljenog i dizajniranog prostora – manje je više.

dječijaaa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>